Pravilnik o zasebnosti


1. KAJ DELAMO Z VAŠIMI PODATKI?

Ko nekaj kupite v naši trgovini, v okviru postopka nakupa in prodaje zberemo vaše osebne podatke, kot so vaše ime, naslov in e-poštni naslov.
Ko brskate po naši trgovini, samodejno prejmemo tudi naslov internetnega protokola (IP) vašega računalnika, da nam posreduje informacije, ki nam pomagajo spoznati vaš brskalnik in operacijski sistem.
E-poštno trženje (če je primerno): z vašim dovoljenjem vam lahko pošljemo e-poštna sporočila o naši trgovini, novih izdelkih in drugih posodobitvah.

2. SOGLASJE

Kako dobite moje soglasje?
Ko nam posredujete osebne podatke za dokončanje transakcije, preverjanje kreditne kartice, oddajo naročila, urejanje dostave ali vračilo nakupa, nakazujemo, da soglašate z našim zbiranjem in uporabo le iz tega posebnega razloga.
Če vaše osebne podatke prosimo iz sekundarnega razloga, kot je trženje, vas bomo bodisi prosili za izrecno privolitev bodisi vam dali priložnost, da odgovorite ne.

Kako umaknem soglasje?
Če si po odločitvi premislite, lahko kadar koli prekličete soglasje, da vas pokličemo za nadaljnje zbiranje, uporabo ali razkritje vaših podatkov, tako da nas kontaktirate na povezavi ali nam pišete na e-poštni naslov: info@narobesvet.si.

3. RAZKRITJE

Vaše osebne podatke lahko razkrijemo, če tako zahteva zakonodaja ali če kršite naše pogoje storitve.

4. WOOCOMMERCE

Naša trgovina gostuje na WooCommerce. Omogočajo nam spletno platformo za e-poslovanje, ki nam omogoča prodajo izdelkov in storitev.
Vaši podatki se shranjujejo prek WooCommerce-vega podatkovnega bazena, zbirk podatkov in splošne aplikacije WooCommerce. Vaše podatke shranimo na varnem strežniku za požarnim zidom.

Plačilo:
Če za dokončanje nakupa izberete prehod za neposredno plačilo, WooCommerce shrani podatke o vaši kreditni kartici. Šifriran je s standardom za varnost podatkov o plačilnih karticah (PCI-DSS). Podatki o nakupni transakciji se shranjujejo le toliko časa, kolikor je potrebno za dokončanje nakupne transakcije. Po končanem postopku se podatki o nakupni transakciji izbrišejo.

Vsi prehodi za neposredna plačila upoštevajo standarde, ki jih je postavil PCI-DSS, kot jih upravlja Svet za varnostne standarde PCI, kar je skupno prizadevanje blagovnih znamk, kot so Visa, MasterCard, American Express in Discover.

Zahteve PCI-DSS pomagajo zagotoviti varno obdelavo podatkov o kreditnih karticah v naši trgovini in njenih ponudnikih storitev.

Za večji vpogled boste morda želeli prebrati tudi pogoje storitve WooCommerce tukaj ali izjavo o zasebnosti tukaj.

5. STORITVE TRETJIH OSEB

Na splošno bodo neodvisni ponudniki, ki jih uporabljamo, vaše podatke zbirali, uporabljali in razkrivali le toliko, kolikor je potrebno, da lahko opravljajo storitve, ki nam jih zagotavljajo.
Vendar pa imajo nekateri tretji ponudniki storitev, kot so plačilni prehodi in drugi obdelovalci plačilnih transakcij, svoje politike zasebnosti glede informacij, ki jim jih moramo posredovati za vaše transakcije, povezane z nakupom.
Za te ponudnike priporočamo, da preberete njihove pravilnike o zasebnosti, da boste razumeli način, kako bodo ti ponudniki ravnali z vašimi osebnimi podatki.
Zlasti ne pozabite, da se nekateri ponudniki lahko nahajajo v ali imajo objekte, ki se nahajajo v drugi jurisdikciji – v drugi državi, največkrat izven EU – kot vi ali mi. Torej, če se odločite za nadaljevanje transakcije, ki vključuje storitve neodvisnega ponudnika storitev, potem lahko za vaše podatke velja zakonodaja jurisdikcije (države) v kateri se nahaja ta ponudnik storitev ali njegovi subjekti.
Na primer, če se nahajate v Kanadi in vašo transakcijo obdeluje plačilni prehod v Združenih državah Amerike, potem bodo vaši osebni podatki, uporabljeni pri dokončanju te transakcije, morda predmet razkritja v skladu z zakonodajo ZDA, vključno z zakonom Patriot Act.
Ko zapustite spletno stran naše trgovine ali ste preusmerjeni na tuje spletno mesto ali aplikacijo, vas ta pravilnik o zasebnosti ali pogoji storitve ne urejajo več.

Povezave
Ko kliknete povezave v naši trgovini, vas bodo morda usmerile stran od naše strani. Nismo odgovorni za prakse zasebnosti drugih spletnih mest in vas spodbujamo, da preberete njihove izjave o zasebnosti.

6. VARNOST

Da bi zaščitili vaše osebne podatke, sprejemamo ustrezne previdnostne ukrepe in upoštevamo najboljše primere dobrih praks, da zagotovimo, da ne bodo neprimerno izgubljeni, zlorabljeni, dostopni, razkriti, spremenjeni ali uničeni. Če nam posredujete podatke o kreditni kartici, so podatki šifrirani s tehnologijo varne vtičnice (SSL) in shranjeni s šifriranjem AES-256. Čeprav noben način prenosa prek interneta ali elektronskega shranjevanja ni stoodstotno varen, upoštevamo vse zahteve PCI-DSS in uvajamo dodatne splošno sprejete industrijske standarde.

7. PIŠKOTKI

V pravilniku o piškotkih lahko najdete vse razloge za uporabo piškotkoh, vrste piškotkov, ki jih uporabljamo in nastavitve piškotkov.

8. STAROST SOGLASNOSTI

Z uporabo tega spletnega mesta izjavljate, da ste vsaj polnoletni v svoji državi in ste nam dali svoje soglasje, da vaše mladoletne vzdrževane osebe uporabljajo to spletno mesto.

9. SPREMEMBE TE POLITIKE ZASEBNOSTI

Pridržujemo si pravico, da kadar koli spremenimo to politiko zasebnosti, zato prosimo, da jo pogosto pregledujete. Spremembe in pojasnila začnejo veljati takoj po objavi na spletnem mestu. Če bomo ta pravilnik bistveno spremenili, vas bomo tukaj obvestili, da je posodobljen, tako da boste seznanjeni s tem, katere podatke zbiramo, kako jih uporabljamo in v kakšnih okoliščinah, če sploh, uporabljamo in / ali razkrijemo. V kolikor ste naročeni na naše e-novice pa vas bomo o večjih spremembah pravilnika obvestili tudi po e-pošti.

VPRAŠANJA IN KONTAKTNE INFORMACIJE

Če želite: dostopati, popraviti, spremeniti ali izbrisati katere koli osebne podatke, ki jih imamo o vas, registrirati pritožbo ali preprosto želite več informacij, se obrnite na našega pooblaščenca za spoštovanje zasebnosti na info@narobesvet.si.