Pogoji poslovanja


Nazadnje posodobljeno: 16.11.2020

PREGLED

To spletno mesto upravlja Društvo Barigla. Na celotnem spletnem mestu se izrazi “mi” in “naš” nanašajo na Društvo Barigla. Društvo Barigla ponuja to spletno mesto, vključno z vsemi informacijami, orodji in storitvami, ki so s tega spletnega mesta na voljo vam, uporabniku, pod pogojem, da sprejmete vse tukaj navedene pogoje, politike in obvestila.

Z obiskom našega spletnega mesta in / ali nakupom pri nas sodelujete v naši »storitvi« in se strinjate z upoštevanjem (»pogoji storitve«, »pogoji«), vključno z dodatnimi pogoji in pravilniki na katere se sklicuje tukaj in / ali je na voljo prek hiperpovezave. Ti pogoji storitve veljajo za vse uporabnike spletnega mesta, vključno z uporabniki, ki so brskalniki, prodajalci, kupci, trgovci in / ali punudniki vsebine.

Preden dostopate do naše spletne strani ali jo uporabljate, natančno preberite te pogoje. Z dostopom do katerega koli dela spletnega mesta ali njegovo uporabo se strinjate s temi pogoji. Če se ne strinjate z vsemi pogoji te pogodbe, ne smete dostopati do spletnega mesta ali uporabljati nobenih storitev. Če se ti pogoji storitve štejejo za ponudbo, je sprejem izrecno omejen na te pogoje storitve.

Za vse nove funkcije ali orodja, ki so dodane v trenutno trgovino, veljajo isti pogoji. Na tej strani lahko kadar koli pregledate najnovejšo različico pogojev storitve. Pridržujemo si pravico do posodobitve, spremembe ali zamenjave katerega koli dela teh pogojev storitve z objavo posodobitev in / ali sprememb na našem spletnem mestu. Vaša odgovornost je, da na tej strani redno preverjate spremembe. Vaša nadaljnja uporaba ali dostop do spletnega mesta po objavi kakršnih koli sprememb pomeni sprejemanje teh sprememb.

Naša trgovina uporablja WordPress in WooCommerce. Omogočajo nam spletno platformo za e-poslovanje, ki nam omogoča, da vam prodamo naše izdelke in storitve.

1. POGOJI SPLETNE TRGOVINE

Če se strinjate s temi pogoji, izjavljate, da ste vsaj polnoletni v svoji državi ali provinci prebivanja in ste dali svoje soglasje vsem svojim mladoletnim in/ali vzdrževanim osebam za uporabo te strani.

Naših izdelkov ne smete uporabljati za kakršen koli nezakonit ali nepooblaščen namen, niti ne smete pri uporabi storitve kršiti zakonov v vaši jurisdikciji (vključno z zakoni o avtorskih pravicah, vendar ne omejeno nanje).

Ne smete prenašati nobenih črvov ali virusov ali kakršne koli uničujoče kode.

Kršitev katerega koli pogoja bo povzročila takojšnjo ukinitev vaših storitev.

2. SPLOŠNI POGOJI

Pridržujemo si pravico, da kadar koli iz kakršnega koli razloga zavrnemo storitev.

Razumete, da se vaša vsebina (vključno z informacijami o kreditni kartici) lahko prenaša nešifrirano in vključuje (a) prenose prek različnih omrežij; in (b) spremembe zaradi uskladitve in prilagajanja tehničnim zahtevam povezovalnih omrežij ali naprav. Podatki o kreditni kartici so med prenosom prek omrežja vedno šifrirani.

Strinjate se, da ne boste razmnoževali, podvajali, kopirali, prodajali, preprodajali ali izkoriščali nobenega dela storitve, uporabe storitve ali dostopa do storitve ali kakršnega koli stika na spletnem mestu, prek katerega je storitev na voljo, brez izrecnega pisnega dovoljenja naše strani. .

Naslovi, uporabljeni v tej pogodbi, so vključeni samo zaradi udobja in ne bodo omejevali ali kako drugače vplivali na te pogoje.

3. TOČNOST, POPOLNOST IN PRAVOČASNOST INFORMACIJ

Ne odgovarjamo, če podatki, ki so na voljo na tej spletni strani, niso točni, popolni ali aktualni. Gradivo na tej spletni strani je namenjeno zgolj splošnim informacijam in se nanj ne sme zanašati ali uporabljati kot edino podlago za odločanje brez posvetovanja s primarnimi, natančnejšimi, popolnejšimi ali pravočasnejšimi viri informacij. Vsakršno zanašanje na gradivo na tej spletni strani je na lastno odgovornost.

To spletno mesto lahko vsebuje nekatere zgodovinske informacije. Zgodovinske informacije nujno niso aktualne in so na voljo samo za referenco. Pridržujemo si pravico, da kadar koli spremenimo vsebino te strani, vendar nismo dolžni posodabljati nobenih informacij na naši spletni strani. Strinjate se, da ste odgovorni za spremljanje sprememb na naši spletni strani.

4. SPREMEMBE STORITVE IN CENE

Cene naših izdelkov se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Pridržujemo si pravico, da kadar koli spremenimo ali ukinemo storitev (ali kateri koli njen del ali vsebino) brez predhodnega obvestila.

Za kakršno koli spremembo, spremembo cene, začasno ustavitev ali ukinitev storitve ne odgovarjamo vam ali tretji osebi.

5. IZDELKI ALI STORITVE (če je primerno)

Nekateri izdelki ali storitve so morda na voljo izključno na spletu prek spletnega mesta. Ti izdelki ali storitve imajo lahko omejene količine in jih je mogoče vrniti ali zamenjati le v skladu z našo politiko vračila.

Potrudili smo se, da prikažemo čim bolj natančno barve in slike naših izdelkov, ki se pojavijo v trgovini. Ne moremo jamčiti, da bo prikaz barv vašega računalniškega monitorja natančen.

Pridržujemo si pravico, vendar nismo dolžni omejiti prodaje naših izdelkov ali storitev na katero koli osebo, geografsko regijo ali jurisdikcijo. To pravico lahko uveljavljamo za vsak primer posebej. Pridržujemo si pravico do omejitve količin vseh izdelkov ali storitev, ki jih ponujamo. Vsi opisi izdelkov ali cene izdelkov se lahko kadar koli spremenijo brez predhodnega obvestila po lastni presoji. Pridržujemo si pravico, da kadar koli umaknemo izdelek. Vsaka ponudba za kateri koli izdelek ali storitev na tej spletni strani je neveljavna, če je prepovedana.

Ne jamčimo, da bo kakovost izdelkov, storitev, informacij ali drugega gradiva, ki ste jih kupili ali pridobili, izpolnila vaša pričakovanja ali da bodo morebitne napake v storitvi popravljene.

VRAČILO IN REKLAMACIJA IZDELKOV
Naša politika vračila traja 30 dni. Če je od nakupa preteklo 30 dni, vam žal ne moremo ponuditi vračila kupnine ali zamenjave.

Če želite biti upravičeni do vračila, mora biti vaš izdelek neuporabljen in v enakem stanju, kot ste ga prejeli. Prav tako mora biti v originalni embalaži.

Dodatni nevračljivi predmeti:
Darilne kartice
Naložljivi programski izdelki

Za dokončanje vračila potrebujemo potrdilo o nakupu.

Nakupa ne pošiljajte nazaj proizvajalcu.

V nekaterih primerih se odobrijo le delna povračila: 

  • Vsi predmeti, ki niso v prvotnem stanju 
  • Vsak izdelek, ki je vrnjen več kot 30 dni po dostavi

Takoj po prejemu vrnjenega izdelka, vam bomo poslali e-poštno sporočilo o prejemu. Prav tako vas bomo obvestili o odobritvi ali zavrnitvi vračila kupnine. Če bo vračilo kupnine odobreno, bo kupnina zanj samodejno nakazana na vašo kreditno kartico oz. enako kot je bila kupnina poravnana v dogovorjenem roku.

Zamude pri vračilu plačila
Če še niste prejeli vračila kupnine, najprej znova preverite svoj bančni račun. Nato se obrnite na izdajatelja kreditne kartice, morda bo minilo nekaj časa, preden bo vaše vračilo uradno objavljeno. Nato se obrnite na svojo banko. Pred objavo vračila pogosto v postopku preteče nekaj dni.  Če ste vse to storili in še vedno niste prejeli vračila, nas kontaktirajte na: 

Prodajni predmeti 
Vračilo je mogoče le za izdelke v redni prodaji, za izdelke v akciji vračilo žal ni mogoče.

Darila
Če je bil izdelek ob nakupu in pošiljanju neposredno označen kot darilo, boste prejeli darilno dobroimetje v vrednosti vračila. Po prejemu vrnjenega predmeta vam bomo poslali darilni bon.
Če izdelek ob nakupu ni bil označen kot darilo ali če je obdarovancu naročilo odposlano samemu sebi, da vam ga pošlje pozneje, bomo obdarovancu poslali vračilo in izvedel bo za vašo vrnitev.

Naslov za vračilo izdelka: ATELJE NAROBE SVET, Šutna 42, 1241 Kamnik, Slovenija
Strošek vrnjenega izdelka krije kupec. V primeru vračila kupnine, vračilo ne vključuje vaših stroškov poštnine.

Če je vsota artiklov v košarici nad 100 € vam Narobe Svet podari poštnino. Izdelke pošiljamo preko Pošte Slovenije.

6. TOČNOST RAČUNOV IN PODATKI O RAČUNU

Pridržujemo si pravico zavrniti vsako naročilo, ki ga oddate pri nas. Po lastni presoji lahko omejimo ali prekličemo kupljene količine na osebo, na gospodinjstvo ali na naročilo. Te omejitve lahko vključujejo naročila, oddana z istim računom stranke, isto kreditno kartico in / ali naročila, ki uporabljajo isti naslov za izstavitev računa in / ali pošiljanje. V primeru, da spremenimo ali prekličemo naročilo, vas bomo morda poskušali obvestiti tako, da se obrnemo na e-poštni naslov in / ali naslov za izstavitev računa / telefonsko številko, ki ste ju navedli v času oddaje naročila. Pridržujemo si pravico do omejevanja ali prepovedi naročil, za katera se po naši presoji zdi, da jih dajejo trgovci, prodajalci ali distributerji.

Strinjate se, da boste zagotovili trenutne, popolne in natančne podatke o nakupu in računu za vse nakupe, opravljene v naši trgovini. Strinjate se, da boste takoj posodobili svoj račun in druge podatke, vključno z vašim e-poštnim naslovom in številkami kreditnih kartic ter datumi poteka veljavnosti, da bomo lahko zaključili vaše transakcije in vas po potrebi kontaktirali.

Za več podrobnosti preberite naš pravilnik o vračilu.

7. NEOBVEZNA ORODJA

Lahko vam zagotovimo dostop do orodij drugih proizvajalcev, ki jih niti ne nadziramo niti ne moremo nadzirati ali vnašati.

Potrjujete in se strinjate, da nudimo dostop do takšnih orodij, »kakršni so« in »na voljo«, brez kakršnih koli jamstev, predstavitev ali kakršnih koli pogojev in brez kakršne koli odobritve. Ne bomo prevzeli nobene odgovornosti, ki bi izhajala iz ali se nanašala na vašo uporabo neobveznih orodij tretjih oseb.

Kakršno koli uporabo neobveznih orodij, ki jih ponujate na spletnem mestu, je popolnoma na lastno odgovornost in po lastni presoji. Zagotoviti morate, da ste seznanjeni s pogoji odobritve ustreznih neodvisnih ponudnikov.

V prihodnosti lahko na spletnem mestu ponudimo tudi nove storitve in / ali funkcije (vključno z izdajo novih orodij in virov). Za te nove funkcije in / ali storitve veljajo enaki pogoji.

8. POVEZAVE TRETJIH OSEB

Nekatere vsebine, izdelki in storitve, ki so na voljo prek naše storitve, lahko vključujejo materiale tretjih oseb.

Povezave tretjih oseb na tej strani vas lahko usmerjajo na tuje strani, ki niso povezane z nami. Nismo odgovorni za preučevanje ali ocenjevanje vsebine ali natančnosti in ne jamčimo in ne bomo odgovorni za kakršne koli materiale ali spletna mesta tretjih oseb ali za kakršne koli druge materiale, izdelke ali storitve tretjih oseb.

Ne odgovarjamo za nobeno škodo ali škodo, povezano z nakupom ali uporabo blaga, storitev, virov, vsebine ali kakršnih koli drugih transakcij, opravljenih v zvezi s tretjimi spletnimi mesti. Pred kakršno koli transakcijo natančno preglejte politike in prakse tretjih oseb in se prepričajte, da jih razumete. Pritožbe, zahtevki, pomisleki ali vprašanja v zvezi z izdelki tretjih oseb morajo biti usmerjeni na tretje osebe.

9. PRIPOMBE UPORABNIKOV IN POVRATNE INFORMACIJE KUPCEV

Če na našo zahtevo pošljete določene prispevke (na primer natečajne prijave) ali brez naše zahteve pošljete kreativne ideje, predloge, predloge, načrte ali drugo gradivo, bodisi prek spleta, po e-pošti, po pošti ali kako drugače (skupaj “komentarji”) se strinjate, da lahko kadar koli brez omejitev urejamo, kopiramo, objavljamo, distribuiramo, prevajamo in kako drugače uporabljamo v katerem koli mediju kakršne koli komentarje, ki nam jih posredujete. Nismo in nismo dolžni (1) hraniti kakršnih koli pripomb v zaupnosti; (2) plačati odškodnino za morebitne pripombe; ali (3) za odgovor na morebitne komentarje.
Neprimerni, žaljivi in sicer neetični in nemoralni komentarji ne bodo upošrevani.
Strinjate se, da vaši komentarji ne bodo kršili nobene pravice katere koli tretje osebe, vključno z avtorskimi pravicami, blagovnimi znamkami, zasebnostjo, osebnostjo ali drugimi osebnimi ali lastniškimi pravicami.
Nadalje se strinjate, da vaši komentarji ne bodo vsebovali obrekovalnega ali drugače nezakonitega, žaljivega ali nespodobnega gradiva ali kakršnega koli računalniškega virusa ali druge zlonamerne programske opreme, ki bi lahko kakor koli vplivala na delovanje storitve ali katere koli povezane spletne strani. Ne smete uporabljati lažnega e-poštnega naslova, se pretvarjati, da ste nekdo drug kot vi, ali kako drugače zavajati nas ali tretjih oseb glede izvora kakršnih koli komentarjev. Za vaše komentarje in njihovo točnost ste odgovorni izključno sami. Ne prevzemamo odgovornosti in ne prevzemamo odgovornosti za kakršne koli komentarje, ki ste jih objavili vi ali tretja oseba.

10. OSEBNI PODATKI

Vaše posredovanje osebnih podatkov v trgovini ureja naša politika zasebnosti. Za ogled naše politike zasebnosti preberite le-to v poglavju o varovanju podatkov.

11. NAPAKE, NETOČNOSTI IN ODPUSTI

Občasno lahko na našem spletnem mestu ali v storitvi obstajajo informacije, ki vsebujejo tiskarske napake, netočnosti ali opustitve, ki se lahko nanašajo na opise izdelkov, cene, promocije, ponudbe, stroške pošiljanja izdelkov, roke prevoza in razpoložljivost. Pridržujemo si pravico do popravka morebitnih napak, netočnosti ali opustitve ter do spremembe ali posodobitve informacij ali preklica naročila, če so kakršne koli informacije v storitvi ali na katerem koli sorodnem spletnem mestu kadar koli brez predhodnega obvestila netočne (tudi po oddaji naročila). .

Ne prevzemamo nobene obveznosti posodabljanja, spreminjanja ali pojasnjevanja informacij v storitvi ali na katerem koli sorodnem spletnem mestu, vključno z informacijami o cenah, ne glede na omejitve, razen če to zahteva zakon. Nobenega določenega datuma posodobitve ali osveževanja, ki se uporablja v storitvi ali na katerem koli sorodnem spletnem mestu, ne sme biti označeno, da so bile vse informacije v storitvi ali na katerem koli sorodnem spletnem mestu spremenjene ali posodobljene.

12. PREPOVEDANE UPORABE

Poleg drugih prepovedi, določenih v pogojih storitve, vam je prepovedano uporabljati spletno mesto ali njegovo vsebino: (a) za kakršen koli nezakonit namen; (b) prositi druge za izvajanje ali sodelovanje pri kakršnih koli nezakonitih dejanjih; (c) kršiti katere koli mednarodne, zvezne, pokrajinske ali državne predpise, pravila, zakone ali lokalne odloke; (d) kršiti ali kršiti naše pravice intelektualne lastnine ali pravice intelektualne lastnine drugih; (e) nadlegovati, zlorabljati, žaliti, škodovati, obrekovati, obrekovati, omalovaževati, ustrahovati ali diskriminirati na podlagi spola, spolne usmerjenosti, vere, narodnosti, rase, starosti, nacionalnega izvora ali invalidnosti; (f) predložiti napačne ali zavajajoče informacije; (g) za nalaganje ali prenos virusov ali katere koli druge vrste zlonamerne kode, ki bo ali se lahko uporablja na kakršen koli način, ki bo vplival na funkcionalnost ali delovanje storitve ali katerega koli sorodnega spletnega mesta, drugih spletnih mest ali interneta; (h) za zbiranje ali sledenje osebnim podatkom drugih; (i) za pošiljanje neželene pošte, lažno predstavljanje, pretvarjanje, pretvezo, pajek, plazenje ali strganje; (j) za kakršen koli nespodoben ali nemoralen namen; ali (k) posegati v varnostne značilnosti storitve ali katere koli povezane spletne strani, drugih spletnih mest ali interneta ali jih zaobiti. Pridržujemo si pravico do ukinitve vaše uporabe storitve ali katere koli povezane spletne strani zaradi kršitve katere koli prepovedane uporabe.

13. ODPOVED GARANCIJE; OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Ne jamčimo, zagovarjamo ali jamčimo, da bo vaša uporaba naše storitve nemotena, pravočasna, varna ali brez napak.

Ne jamčimo, da bodo rezultati, pridobljeni z uporabo storitve, točni ali zanesljivi.

Strinjate se, da lahko občasno odstranimo storitev za nedoločen čas ali kadar koli odpovemo storitev, ne da bi vas o tem obvestili.

Izrecno se strinjate, da na vašo uporabo ali nezmožnost uporabe storitve izključno tvegate. Storitev in vsi izdelki in storitve, ki vam jih dostavljamo prek storitve, se (razen kot je izrecno navedeno pri nas) zagotavljajo “videno-kupljeno” za vašo uporabo, brez kakršnega koli zastopanja, jamstev ali kakršnih koli pogojev, bodisi izrecnih bodisi implicitno, vključno z vsemi implicitnimi garancijami ali pogoji prodajnosti, tržne kakovosti, ustreznosti za določen namen, trajnosti, naslova in nekršitve.

V nobenem primeru društvo Barigla s svojimi člani ne bodo odgovorni za kakršno koli škodo, izgubo, zahtevek ali kakršno koli neposredno, posredno, naključno, kaznovalno, posebno, ali posledične škode katere koli vrste, vključno z, neomejeno, izgubljenim dobičkom, izgubljenim prihodkom, izgubljenim prihrankom, izgubo podatkov, stroški zamenjave ali kakršno koli podobno škodo, ki temelji na pogodbi, odškodninski odgovornosti (vključno z malomarnostjo), strogi odgovornosti ali kako drugače, ki izhaja iz vašo uporabo katere koli storitve ali izdelkov, nabavljenih z uporabo storitve, ali za kakršne koli druge zahtevke, povezane na kakršen koli način z vašo uporabo storitve ali katerega koli izdelka, vključno z, vendar ne omejeno na, napakami ali pomanjkljivostmi katere koli vsebine ali kakršno koli izgubo ali kakršno koli škodo, ki je nastala kot posledica uporabe storitve ali katere koli vsebine (ali izdelka), ki je objavljena, prenesena ali kako drugače dostopna prek storitve, tudi če je to priporočeno. Ker nekatere države ali jurisdikcije ne dovoljujejo izključitve ali omejevanja odgovornosti za posledično ali naključno škodo, bo naša odgovornost v takih državah ali jurisdikcijah omejena na največji možni zakonski obseg.

14. ODŠKODNINE

Strinjate se, da ne boste Društva Barigla in člane oškodovali za kakršne koli zahtevke ali zahteve, razumne odvetniške stroške, ki jih je plačala katera koli tretja oseba zaradi vaše kršitve teh pogojev storitve ali dokumentov, ki jih vsebujejo s sklicevanjem, ali zaradi kršitve katere koli zakonodaje ali pravic tretje osebe.

15. LOČLJIVOST

V primeru, da se za katero koli določbo teh pogojev storitve ugotovi, da je nezakonita, neveljavna ali neizvršljiva, bo taka določba kljub temu izvršljiva v največji možni meri, ki jo dovoljuje veljavna zakonodaja, in neizvršljivi del se šteje za ločen od teh pogojev Vročitev, takšna določitev ne vpliva na veljavnost in izvršljivost drugih določb.

16. PRENEHANJE

Obveznosti in obveznosti strank, ki so nastale pred datumom prenehanja, za vse namene preživijo prenehanje veljavnosti te pogodbe.

Ti pogoji storitve veljajo, razen če jih prekinemo vi ali mi. Te pogoje storitve lahko kadar koli prekličete tako, da nas obvestite, da ne želite več uporabljati naših storitev, ali ko prenehate uporabljati naše spletno mesto.

Če po naši edini presoji ne upoštevate katerega koli pogoja ali določila teh pogojev storitve ali sumimo, da niste, bomo lahko to pogodbo kadar koli odpovedali brez predhodnega obvestila in boste še naprej odgovorni za vse zapadle zneske vključno z datumom odpovedi; in / ali vam lahko v skladu s tem zavrne dostop do naših storitev (ali katerega koli njihovega dela).

17. CELOTNI DOGOVOR

Če nismo uveljavili katere koli pravice ali določbe teh pogojev storitve, ne pomeni odpovedi tej pravici ali določbi.

Ti pogoji storitve in vsi pravilniki ali operativna pravila, ki smo jih objavili na tej strani ali v zvezi s storitvijo, predstavljajo celoten dogovor in razumevanje med vami in nami ter urejajo vašo uporabo storitve in nadomeščajo predhodne ali sočasne dogovore, sporočila in predloge , bodisi ustno ali pisno, med vami in nami (vključno s prejšnjimi različicami pogojev storitve, vendar ne omejeno nanje).

Kakršne koli nejasnosti pri razlagi teh pogojev storitve se ne razlagajo proti stranki, ki pripravi osnutek.

18. VELJAVNO PRAVO

Te pogoje storitve in morebitne ločene sporazume, s katerimi vam nudimo storitve, ureja in razlaga v skladu z zakoni Društvo Barigla, Šutna 42, 1241 Kamnik, Slovenija.

19. SPREMEMBE POGOJEV STORITVE

Na tej strani lahko kadar koli pregledate najnovejšo različico pogojev storitve.

Pridržujemo si pravico po lastni presoji posodobiti, spremeniti ali nadomestiti kateri koli del teh pogojev storitve z objavo posodobitev in sprememb na naši spletni strani. Vaša odgovornost je, da na našem spletnem mestu redno preverjate spremembe. Vaša nadaljnja uporaba ali dostop do našega spletnega mesta ali storitve po objavi kakršnih koli sprememb teh pogojev storitve pomeni, da sprejemate te spremembe.

20. KONTAKTNI PODATKI

Vprašanja o pogojih poslovanja nam pošljite na info@narobesvet.si.